Bugun...


Yrd.Doç.Dr. İBRAHİM BAYKAN

facebook-paylas
İKİ KISSADAN HİSSE
Tarih: 10-06-2019 10:16:00 Güncelleme: 10-06-2019 10:16:00


Kasabanın orospusu ölmüş; kasabanın imamı ben bu kadının cenazesini kıldırmam bu kötü kadındı demiş.

Vatandaş ne kadar ısrar ettiyse de imam Nuh demiş peygamber dememiş. Vatandaş son çare olarak konuyu Müftü’ye iletmiş. Müftü getirin bana bu imamı demiş.

İmamı getirmişler Müftü’nün makamına. İmam efendi; O kadını ben iyi tanıyorum O bir orospu efendim demiş. Müftü; bak imam efendi bu orospunun üstündeki pezevenklerin namazını kıldırıyorsun da alttakini niye kıldırmıyorsun? Git çabuk namazı kıldır demiş.

Ormanda yaşayan hayvanlar aslandan bıkmış olmalılar ki; eşeğe bir teklif götürmüşler.

Eşek kardeş gel seni ormanlar kralı yapalım; senin aslandan fazlan var eksiğin yok. Bu teklif eşeğin çok hoşuna gitmiş ve kabul etmiş ve tüm hayvanlar coşkulu bir şekilde alkışlamışlar.

Eşek sormuş; nasıl olacak bu iş? Öncelikle senin fazlalıklarınızı keseceğiz ki aslana benzetelim. Eşek tamam demiş ve öncelikle senin kulakların uzun onları biraz kısaltacağız demişler. Kulaklarından biraz kısaltmışlar ve tüm hayvanlar bunu coşkuyla alkışlamışlar.

Senin kuyruğun da aslandan uzun onu da biraz kısaltalım demişler ve yine alkışlar arasında kısaltmışlar. Eşek tamam mı artık ben şimdi ormanlar kralı oldum mu? Diğer hayvanlar eşeğe bir bakmışlar eşek bu haliyle komik bir duruma gelmiş.

Sen demişler bu halinle ne eşeğe benzedin ne de aslana; biz bir hata yaptık sen bu halinle asla Ormanlar Kralı olamazsın demişler. Eşek de eşekliği ile kalmış.

Sevgi ve Saygılarımla





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI